Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-talangens galna match

För ÖSK-talangen Jonathan Lundberg blev mötet med Mariehamn ett evigt springande in och ut.

Jonathan Lundberg ska sent glömma lördagens träningsmatch mot Mariehamn. Frågan är om inte ”Jonis” satte någon form av rekord.

ÖSK-statistikern Christer Blohm kunde i alla fall inte erinra sig något liknande.

”Jonis” inledde matchen på bänken men fick hoppa in i den 28:e minuten när Kalle Holmberg linkade av. 18-åringen spelade i anfallet fram till den 62:a minuten då han byttes ut mot Daniel Nordmark i samband med ett trippelbyte.

Men när ”Crespo” Kamara fick besvär efter 73 minuters spel var det bara för ”Jonis” att dra av sig överdragskläderna och hoppa in igen.

Den här gången fick han stanna fem minuter på planen innan han blev utbytt för andra gången i matchen, nu mot debutanten Maic Sema.

Har du varit med om något liknande tidigare i karriären?

- Nej, kanske när jag var jätteliten och spelade sjumanna men inte på det här sättet. säger talangen.

”Jonis” har varit sjuk och skulle enligt planen ha gjort ett inhopp i slutet av matchen.

- Jag skulle bara ha spelat en kvart egentligen, säger han.

Nu blev det totalt 39 minuters spel.

- Trots att jag blev utbytt två gånger blev det mer speltid än vad som var tänkt, konstaterar han.

Varför kom du in andra gången?

- Vi gjorde ett snabbt byte och Maic var inte redo så då gick jag in några minuter. Det blev som det blev bara för att det blev en skada. Maic var inte tillräckligt varm så då var det smidigare att jag gick in eftersom det var fria byten.

Hur var känslan när du var inne på planen?

- Det blev en del springa kändes det som. Vi hade inte så jättebra spel under den tiden som jag var inne. Men det kändes väl okej.

Mariehamn gjorde mål direkt när du kom in första gången….

- Ja, det blev en olycklig start. Det är jobbigt när det blir mål direkt när man kommer in, även om det kanske inte var mitt fel, säger han.

Frånsett mål mot IFK Örebro i distriktscupen förra året väntar ”Jonis” fortfarande på första fullträffen i A-laget. Så här långt har det blivit två målgivande passningar när han fått chansen.

- Jag försöker inte tänka så mycket. Jag kör på och så kommer chansen. Det är det man kan göra, säger Rynningeprodukten.