Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK tappade dubbla ledningar och föll

ÖSK hade ledningen två gånger om. Ändå förlust, 3-2, borta mot Kalmar.

NA:s David Hellsing rapporterade direkt. Klicka här för att läsa rapporteringen i efterhand !

Daniel Gustavsson gjorde två drömmål i förra omgången mot Östersund. Fylld av självförtroende satte han 1-0 till ÖSK i den 22:a matchminuten. Men det var Astrit Ajdarevic fantastiska passning som var behållningen. I position till höger, bara några meter in på offensiv planhalva, frispelade han ”DG” som tog ner bollen och enkelt placerade in ledningsmålet

Men det var annars Kalmar som var det hetare laget i första halvlek. Och kvitteringen skulle mycket rättvist komma. Ett inspel där Erik Moberg inte rensade bättre än att bollen tog på mittbackskollegan Michael Almebäck. Marcus Antonsson fick dit en tå och petade in 1-1.

ÖSK kom undan med blotta förskräckelsen när Sebastian Ring sprang omkull Tobias Eriksson i eget straffområde. Det borde ha varit straff, men Martin Strömbergsson friade – till publiken och inte minst Kalmartränaren Peter Swärdhs vrede. Swärdh skickades upp på läktaren.

Den andra halvleken fick en rivstart där Maic Sema skulle återge ÖSK ledningen. En misslyckad undannick gav Sema fritt läge och yttermittfältaren placerade enkelt in bollen.

Men Kalmar hann knappt göra avspark innan de kunde kvittera. Adolfsbergsprodukten Jonathan Ring, som gjorde en mycket bra match, tog sig fram på vänsterkanten. Sprang ifrån Daniel Björnquist och spelade in centralt i straffområdet. Brorsan Sebastian hann inte med i markeringen och Papa Diouf kvitterade i den öppna målburen.

Efter det följde mycket kamp, men med ett litet, litet övertag för Kalmar. Och hemmalaget skulle också avgöra. Sylvasse Marcus Antonsson höll sig framme på nytt, tog sig in från vänster och avlossade ett skott strax utanför straffområdet. Jacob Rinne var på bollen, men inte bättre än att bollen ändå letade sig in i nät. Ett hårt och bra skott, men frågan är om inte Rinne borde räddat den.

ÖSK hämtade sig aldrig. Astrit Ajdarevic försökte och hade ett bra avslut som dock gick över ribban. Kalmar höll undan till säsongens andra seger och ÖSK åker hem från Småland med säsongens tredje förlust i bagaget.

Som om förlusten inte vore nog så ådrog sig lagkaptenen Robert Åhman Persson säsongens tredje gula kort, vilket innebär att han är avstängd i måndagens hemmamatch mot Hammarby.