Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK tappade ledning två gånger – kvar under strecket

Ledning med 1–0 och 2–1.Men ÖSK fick bara med sig en poäng från ångestmötet med Halmstad.

Det finns viktiga matcher. Och så finns det matcher som är viktigare än så. På söndagen reste ÖSK till Halland för att drabba samman med Halmstad, närmaste konkurrent i jakten på nytt allsvenskt kontrakt, i den 21:a omgången.

ÖSK fick en utmärkt start. I den 14:e minuten gav Martin Broberg gästerna ledningen på Örjans vall efter att ha överlistat Stojan Lukic.

Spelet var öppet, och chanser skapades i båda riktningar. Halmstad kvitterade efter paus. Med 49 minuter på klockan satte Matthew Rusike 1–1.

ÖSK såg till att återta ledningen. Pär Ericsson gjorde sitt första mål i den svartvita tröjan i den 59:e minuten. Kort därefter kvitterade dock Halmstad. Antonio Rojas målskytt.

Spänningen var hög. Intensiteten enorm. Lägen skapades på löpande band. Men några ytterligare mål föll inte, utan matchen slutade 2–2 och lagen fick broderliga dela på poängen.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger Ericsson till C More.

ÖSK är alltjämt näst sist, på nedflyttningsplats, i tabellen och har 14 poäng. Till Halmstad, som innehar kvalplatsen för fortsatt allsvenskt spel, skiljer det fortsatt två pinnar.

Härnäst, på lördagen den 29 augusti, väntar Häcken på Behrn arena för ÖSK.

NA hade sportchef Anders Uddling och reporter Jimmie Larsson på plats i Halmstad.

David Flatbacke-Karlsson skötte liverapporteringen. Se händelseutvecklingen i efterhand här.

Läs mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.