Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK testar 24-årig anfallare från Kamerun

Imorgon provtränar 24-årige anfallaren Christian Noah med ÖSK.
– En intressant spelare, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.
Han beskrivs som näste Samuel Eto’o av hans egen agent.

Christian Noah anländer till Örebro ikväll. Tanken är att han ska träna med ÖSK imorgon bitti vid 9-tiden – förutsatt att laget hinner hem i tid från Spanien - och sedan spela träningsmatchen mot Syrianska på kvällen. 24-årige Christian Noah spelar just nu i klubben Makedonija GP i den makedonska ligan. Där han har gjort 9 mål på 11 matcher.

Lite mindre i storlek

Han beskrivs som en centertyp av ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

– Men han är ingen typisk nummer nio, lite mindre i storlek. Men han har ett bra målsnitt från en ganska bra liga, säger ÖSK:s Sjögren.

Han väger bara 73 kilo och är 175 centimeter lång, enligt uppgifter.

"Makalös vänsterfot"

– Hans vänsterfot är makalös och om jag ska vara ärlig så är han den bästa spelaren jag jobbat med, säger han agent Tiehi i en intervju på fotbollssajten setanta.com.

- Han har allt som krävs för att bli den nästa Samuel Eto’o, men han behöver hitta rätt klubb som kan utveckla hans talang, fortsätter agenten.

England stora drömmen

Enligt samma intervju är Christian Nohas stora dröm att spela i Premier League nån gång i framtiden.

På hans egen hemsida finns en hel drös med bilder på den 24-årige kameruniern, bland annat en bild där han poserar tillsammans med Sol Campbell.

Mame fortfarande aktuell

ÖSK:s provspelare Mame Niang, som inte fick följa med till träningslägret i Spanien, är fortfarande aktuell, enligt Lennart Sjögren.

– Vi vet var vi har honom, men behöver inte se honom igen. Men han är inte avskriven.