Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK testar duo från Ghana

ÖSK blickar mot Afrika igen. I veckan är två spelare från Ghana på plats för att provspela med klubben.

– Vi måste vara öppna för flera vägar, säger Magnus Sköldmark.

Duon från Ghana kommer fram till och med torsdag att få chansen att visa upp sig i samband med A-truppens träningar. Alex Agorbia är 25 år och mittback. Rennell Adjetey är 20 år och mittfältare. Båda har meriter från spel i Ghanas ungdomslandslag.

Enligt Magnus Sköldmark, ansvarig för spelaraffärer i ÖSK, är mittfältaren den kanske mest meriterade:

– Rennell fanns med i en bruttotrupp inför U20-VM men plockades bort i sista stund innan mästerskapen, berättar han.

Att ÖSK nu får chansen att syna de båda spelarna sker efter samarbete med Djurgårdens förre sportchef Bosse Andersson som har ett etablerat kontaktnät i Ghana.

– Spelarna skulle till Sverige och då gavs vi möjlighet att få se dem i vår miljö ett par dagar. Det är alltid svårt att på kort tid få en rättvis bild men vi tycker det är värt att ta chansen. Vi har självklart en egen lista över namn vi är intresserade av men måste också vara öppna för att prova fler vägar, säger Magnus Sköldmark.

Alex Agorbia och Rennell Adjetey kommer direkt från Ghana där de den senaste tiden varit kontraktslösa just för att öka möjligheten att kunna skriva på för en klubb i Europa.

– De har därför mest hållit igång med träning. Men det är en bra möjlighet att få se dem hos oss. Efter den här provveckan får vi sedan utvärdera intrycken, säger Magnus Sköldmark.

Bosse Andersson är i nuläget försiktig i sina uttalanden om de båda spelarna.

– Jag vill bara att det ska bli så bra som möjligt för Örebro, det är klubben som gjort det mesta jobbet för att ta hit dem. Det är spännande spelare, så mycket kan jag säga. Sedan får vi se vad Örebro gör för utvärdering, säger han till NA.

ÖSK har genom åren haft flera spelare från den afrikanska kontinenten. Senast var det mittbacken Bertin Zé och anfallaren Eric Bassombeng, från Kamerun. Båda lämnade klubben inför denna säsong.