Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK testar fransk förmåga

För fyra år sedan satt han på bänken när Olympique de Marseille mötte Bolton i Uefacupen. På lördag kommer mittbacken Alexis Pradie till Örebro för att försöka spela till sig ett kontrakt med ÖSK.

23-åringen från Lyon i Frankrike har de senaste tre åren spelat collegefotboll i USA. Han beskrivs som snabb och följsam och har en intressant fotbollsbakgrund i och med sina tio år i det franska storlaget Olympique de Marseille, med spel i både junior- och seniorlag.

- Han har faktiskt suttit på bänken i tre Uefa cup-matcher med Marseille. För tre år sedan bestämde han sig dock för att åka till USA och satsa på studierna. De senaste åren har han spelat collegefotboll där och det var så vi fick tips om honom, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Lennart Sjögren menar

dock att det är en spelare som mest är intressant på sikt. Alexis Pradie är alltså inte aktuell för ÖSK-spel redan till hösten. Detsamma gäller målvakten Jeff Attinella och mittfältaren Bernardo Anor som ansluter till ÖSK redan under fredagen. 22-åringarna hör även de hemma i den amerikanska collegefotbollen  och har uppmärksammats av ÖSK genom tips av Patrick Mörk. Samtliga tre spelare kommer att stanna i Örebro i en vecka för att träna med laget. Eventuellt kommer även en internmatch att planeras in.