Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK testar jättetalang

Paulinho Guará var en av allsvenskans största värvningsbomber.
Nu briserar ÖSK en till: Supertalangen Astrit Ajdarevic, 20, ska provträna med klubben. 
Även finländske U21-landslagsmannen Denis Adulahi besöker Örebro.   

Rubrikerna var både många och stora när Astrit Ajdarevic flyttade till Liverpools ungdomslag från Falkenberg för tre år sedan. Han lyckades inte ta steget upp till det stjärnspäckade A-laget och 2009 köptes han av Leicester.

Ett år senare väljer Leicester att inte förlänga med svensken. Det öppnar dörren för ÖSK som bjudit in talangen på provspel från och med den 15 juni och veckan ut.

På tisdagen blev det även klart att ÖSK väljer att testa finländska U21-landslagsmannen Denis Abdulahi, som just nu tillhör finska andraliganlaget FC Viikingit . Bägge spelarna som testas av ÖSK i juni är mittfältare och har rötterna i Kosovo.

Enligt uppgifter till NA är även en ung fransk back, nu i USA, med Uefa cup-meriter aktuell för testspel.

- Vi har gjort en jättefin vår men är inte mätta för det. Det kan komma ännu fler testspelare under den här perioden, som är en perfekt möjlighet att testa av våra spår som vi vill följa upp, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till NA.

Till kvoten testspelare i sommar plussas även Alejandro bedoyas lillebror Santiago Bedoya (försvarare) och finländske Tero Mäntylä (försvarare).  

Astrit Ajdarevic

Född: Den 17 april 1990 i Kosovo.

Längd: 190 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Rinia IF, Falkenbergs FF, Liverpools ungdomslag, Leicester City.

Svenska U-landslag: U17.

Aktuell som: Ska provträna med ÖSK en vecka under juni.