Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK testar mittfältare

Under december kommer ÖSK att ha en testspelare med på träningarna.

När ÖSK på måndagen drog i gång träningen efter semesterledigheten fanns inga provspelare på plats.

Men på torsdag ansluter 23-årige innermittfältaren  Liridon Silka som var nyckelspelare på Motalas mittfält i år. Motala AIF vann division 2 södra Svealand i förkrossande stil och spelar i division 1 2014.

– En jätteduktig innermittfältare som gjort en bra säsong i sitt lag och som det är läge att ta hit och titta på, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Silka är ursprungligen från Kosovo men har Lemunda Starka Wiljor som moderklubb. Han gjorde åtta mål för Motala i årets serie varav tre på straff.

– Vi har haft koll på honom under året och han ska vara med på våra träningar i december. Han är så pass intressant att vi vill att han ska få en möjlighet att se hur vi jobbar, säger Ljung.

Tidigare i höstas provspelade Silka för allsvenska Åtvidaberg. Även Jönköpings Södra uppges visa intresse för 23-åringen.

Kan det blir aktuellt med fler provspelare under december?

– Inte som vi planerat just nu, svarar Ljung.

En spelare som kan gå motsatt väg, från ÖSK till Motala AIF, är målvakten Jonathan Thuresson. 19-åringen tränar med Motala från och med tisdag.  Motala har fått tipset från förre tränaren och örebroaren Björn Cervin.