Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK testar ny anfallare i Finland

I kväll anländer en ny provspelare direkt till ÖSK:s miniturnering i Finland.

21-årige Kushtrim Lushtaku från Kosovo ska testas som kantspelare i ÖSK-anfallet. Han är fotbollsfostrad på Balkan men har de två senaste säsongerna tillhört tyska andraliga-klubben 1860 München. Där har han ännu inte spelat en match i A-laget.

- Han har tidigare varit i Kalmar för provspel där han gjort bra ifrån sig. Men eftersom de söker en central anfallare har de ännu inte gått vidare med någon affär och därför får vi nu också chansen att se honom i spel hos oss, säger Lennart Sjögren, ÖSK:s sportchef som själv är på plats i finska Seinäjoki.

Hur skulle du vilja beskriva honom?

- Han är en tvåfotad kantspelare som sägs vara snabb och duktig på att utmana sin back. Eftersom vi söker en sådan spelartyp är det förstås intressant.

Är detta den etablerade anfallare ni sagt er vilja värva?

- Nej, vi har fler alternativ. Det här dök upp som en extrachans och passar oss också bra nu när vi har med oss lite ont om anfallare till Finland.

Läs mer om provspelaren i fredagens NA, papperstidningen och andra intervjuer från Seinäjoki.