Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK till Borås utan full trupp

Lagom till allsvenska omstarten slår skadorna hårt mot Örebro SK. Tränaren Sixten Boström har bara 16 spelare att tillgå och kan inte ens mönstra full trupp i söndagens match mot Elfsborg.
En halvskadad och matchotränad Magnus Kihlberg tvingas sannolikt starta matchen på mittfältet.

– Jag kan inte springa max i vissa situationer, säger Kihlberg.

Sixten Boström såg sammanbiten ut när han försökte trolla med knäna på lördagens träning på Behrn arena före avresan till Borås.

Det var nästan lika många spelare utanför planen som på. Amerikanen Alejandro Bedoya, fotskadad i cupmatchen mot Mjälby, satt tillbakalutad mot en reklamskylt och kan inte spela.

Per Johansson och Robin Staaf joggade lätt innan de avvek tidigt och gick in i omklädningsrummet.

– Jag känner av ljumsken efter matchen mot Mjällby. Förmodligen hände det nånting under matchen, förklarar Per Johansson som i vanliga fall varit en naturlig ersättare för Bedoya.

Robin Staaf har på sistone kört hårt efter höftskadan och känner av en överansträngning i baksidan av låret.

– Det blev nog en chock för baksidan. Men det är ingen sträckning eller bristning och jag hoppas vara med igen i nästa vecka och därmed aktuell för hemmamatchen mot Elfsborg, säger Staaf.

Det har många gånger känts som om det funnits ett överflöd av mittfältare i ÖSK, men nu när även Tommy Wirtanen är skadad och Eric Bassombeng avstängd av disciplinära skäl så har Sixten Boström bara Nordin Gerzic och Fredrik Nordback kvar av de rutinerade mittfältarna. Nye Astrit Ajdarević finns med i truppen till Borås men är ännu inte tillräckligt tränad för att vara startspelare.

Magnus Kihlberg har

varit skadad hela sommaren men är sakta på väg tillbaka.

Förmodligen tvingas han starta på Borås arena.

– Ända sedan cupmatchen mot Norrköping har jag problem med en nerv som ligger i kläm i baksidan av låret. Det har gått åt rätt håll fram till sista dagarna då det gått tillbaka lite. Jag kan inte springa max i vissa situationer och formen är inte alls på topp, säger Kihlberg.

LÄS MER I SÖNDAGENS NA!