Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK träffade Hammar

På söndagen träffade Urban Hammar ÖSK-ledningen på Behrn arena.
Men Hammar nekar bestämt till att han ska bli ny tränare efter Sixten Boström.

– De frågade mig om mina framtida planer och om konstgräset, men jag har inte erbjudits någon roll i klubben, säger Hammar.

NA var på plats vid Behrn arena när Urban Hammar kom ut från ÖSK:s kansli i sällskap med vd:n Jan Karlsson vid lunchtid på söndagseftermiddagen. Tillsammans gick de bort till fotbollsplanen och kände på konstgräset i ena hörnet under ÖSK Ungdoms pågående seriematch. Varken Hammar eller Karlsson ville svara på NA:s frågor då, men senare på söndagskvällen ringde Hammar upp och gav sin förklaring.

– Du var där och jag var där, det vet vi. Jag pratade med Jan Karlsson om konstgräset. Jag förstår att det här inte underlättar i ryktesspridningen, säger han.

Vad gjorde du där om ni inte diskuterade kontrakt?

– ÖSK frågade om jag kunde komma över och prata med dem om mina framtidsplaner på lång sikt. Jag bor alldeles i närheten och ÖSK står mig rätt nära. Jag är ju en ÖSK-supporter också.

Vad frågade de om?

– Om vad jag har för planer med mitt jobb på förbundet, om jag tänker flytta till Stockholm eller bo kvar i stan vilket allt pekar på. Dessutom frågade faktiskt Janne om konstgräset. De är oroliga för sin personals alla skador och ville höra min åsikt. Jag var talesman i konstgräsfrågorna när ÖSK fick sitt konstgräs 2003.

Så du blir inte ÖSK:s näste tränare?

– Nej, det kan jag inte tänka mig. Det förutsätter att jag måste erbjudas jobbet. Jag är anställd på förbundet och inte känd för att avbryta kontrakt.

Nilsson tackat nejEnvisa uppgifter gör dessutom gällande att Roland Nilsson iakttagits i sällskap med Åqvist på Berhn arena under söndagen, samtidigt som Hammar besökte kansliet, men enligt vad NA erfar tackade Nilsson nej i slutet av förra veckan.

ÖSK har ännu inte meddelat Sixten Boström att han är avskriven för jobbet.

– Vi har en tränare och han heter Sixten Boström, det är det enda jag kan säga i dagsläget, säger Björn Åqvist, ÖSK:s ordförande.

Det pratas mycket om ny tränare. Hur säkert sitter Lennart Sjögren som sportchef?– Vi diskuterar hela sportorganisationen och hur organsiationen kring laget ska se ut. Men jag kommenterar inte enskilda namn eller enskilda befattningar, det vore helt fel i det här läget.

Har ni ekonomi till att göra de förändringar ni vill?– Vi kan inte bortse från att det här året med minskade publikintäkter och den sportsliga utveckling vi haft har påverkat vår ekonomi. Men inom rimliga gränser så finns det ekonomiskt utrymme att agera. Och vad gäller spelarrekryteringar så har vi hela tiden Spelarinvest i ryggen.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!