Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-tränaren: "Tre riktigt sköna poäng"

Ny seger på hemmaplan. Då var det mer lättnad än glädje.
– Tre riktigt sköna poäng, säger Axel Kjäll, assisterande tränare i ÖSK.

Laget kom till spel efter en stark bortamatch i Landskrona så sent som på måndagskvällen.

– Vi visste att det skulle bli mentalt tufft att ladda om. Örgryte är ett fysiskt lag, ett av seriens bästa på fasta situationer, och med mycket folk på egen planhalva. Av oss krävdes därför ett nytt bra jobb, säger Axel Kjäll om förberedelserna.

Efter första halvlek kvarstod en del frågetecken. Det var mållöst i paus.

– Vi hade lite för lågt bolltempo. Vi kände ändå att det fanns ytor att straffa dem på, särskilt för våra yttermittfältare. Därför fokuserade vi på att höja tempot till andra halvlek.

ÖSK fick utdelning nästan omedelbart. Högerbacken Patrik Haginge kom ner mot hörnflaggan och slog ett inlägg som Peter Samuelsson nickade i mål.

– Ett jättesnyggt anfall. Inlägget var perfekt och Peter visar än en gång sin styrka inne i boxen. Jättekul att han nu också fick göra sitt första mål inför hemmapubliken och i en svartvit tröja. Då slipper vi tjatet om tröjfärgen, skämtar Axel Kjäll med anspelning på det röda bortastället som användes i Landskrona.

ÖSK hade gjort en del förändringar i startelvan. I skadade Shpetim Hasanis frånvaro startade Marcus Astvald på topp. Ett försök som avbröts redan efter en halvtimme då han bytte plats med Kalle Holmberg.

– Vi ville utnyttja Marcus snabbhet och löpningar i djupled. Men vi visste redan i förväg att Kalle också var ett alternativ. Nu fick de byta plats, delvis för att förvirra Örgryte också, säger Axel Kjäll.

Det var inte läge för att låta William Atashkadeh starta?– Nej, han är inte riktigt redo än fysiskt. För hans del kan det också vara en fördel att komma in när backarna tröttnat lite. Jag tycker Williams inhopp visade att det var ett riktigt val.

En annan förändring var att mittfältaren Tobias Nilsson åter förpassades till bänken trots en stark insats i Landskrona. Ett rent taktiskt drag.

– Ja, Tobias är helt skadefri sedan en tid. Men han har varit utanför laget ett tag och saknar lite matchtempo fortfarande. Med Ayandas lite lägre utgångsläge ville vi locka upp Örgryte lite längre i planen samtidigt som vi visste att de har två hårt jobbande forwards som vår backlinje kunde behöva extra stöd med. Men vi var väldigt nöjda med Tobias insats i Landskrona och han är på gång.

Matchens mest omdiskuterade händelse efter slutsignalen blev ändå dubbelutvisningen av ÖSK:s Samuel Wowoah och Örgrytes Emil Karlsson.

– Jag såg själv ingenting av situationen eftersom jag höll på med annat på bänken då. Det rörde ju självklart om våra planer lite. Då känndes det ändå bra att kunna sätta in Christoffer Wiktorsson, som också gjorde det bra senast. Vi har många spelare i bra form just nu, säger Axel Kjäll.