Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK värvar Berger- går "förbjuden" väg

Här är ÖSK:s skrällvärvning.
För första gången på 14 år värvar ÖSK en spelare direkt från Degerfors. Mittfältaren Emil Berger, som går gratis, förstärker laget – nästa år.

Samma dag som ÖSK släpper Kim Olsen till Danmark presenterar klubben nu ett spännande namn. Från ärkerivalen Degerfors IF hämtas defensive mittfältaren Emil Berger, 19.

Berger är son till gamle storspelaren Henrik Berger och blir förste degerforsare att byta direkt från Degerfors till ÖSK. För 14 år sedan bytte Daniel Tjernström mellan klubbarna.

Berger spelar säsongen ut med Degerfors i superettan och ansluter till ÖSK den 1 januari 2011.

– Jag vill ta nästa steg i min utveckling att bli så bra fotbollsspelare som möjligt, säger Emil Berger i ett pressmeddelande.

– Vidare känns det bra att ändå har närheten till Degerfors och familjen. Degerfors som klubb har fostrat mig till den jag är vilket jag är tacksam för och jag känner mig mycket motiverad att få göra ett bra avslut med Degerfors i superettan.

ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren:

– Degerfors är en klubb i vår region som har en ypperlig utbildningsmiljö för unga spelare som vi har en bra dialog med och som vi gärna ser en större samverkan med. Vi är övertygade att båda klubbarna gagnas av ett tätare samarbete och samverkan kring spelare och deras vidare utveckling att bli elitspelare.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!