Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-värvningen stod över träning

Två dagar till mötet med serieledarna.Då missade Pär Ericsson, 27, ÖSK:s sista träning i Örebro.- Det var bättre att vila, säger anfallaren.

ÖSK-truppen åker till Göteborg redan under lördagen för uppladdning inför söndagens match mot IFK Göteborg. ÖSK har fått en träningstid på Nya Ullevi, den stora arenan bredvid Blåvitts hemmaarena, och byter konstgräset på Behrn arena mot naturgräs för den matchförberedande träningen.

- Vi hade ett liknande upplägg inför cupfinalen i Göteborg och det var något som spelarna uppskattade. Det är skönt att komma iväg tidigt och få en träning på plats, säger assisterande tränaren Axel Kjäll.

Men när ÖSK genomförde den sista träningen i Örebro före lördagens avresa saknades nye anfallaren Pär Ericsson. Forwarden, ny från Kalmar, trampade igenom hälen i en U21-match i veckan och har fortfarande känningar.

- Jag tog det lugnt. Jag fick ont i U21 och då var det bättre att vila nu. Men jag tror inte att det ska vara någon fara för spel på söndag.

Ericsson åker med i ÖSK-bussen på lördagen.

- Det ska inte vara någon fara att träna på. Jag hade kunnat köra nu också, även om det gör ont, men det var onödigt att riskera.

ÖSK-anfallaren tror att underlagsbytet till konstgräs kan vara en av orsakerna till hälskadan.

- När man är van att spela på gräs kanske man landar lite mer som man skulle landa på gräs. Men nu var det ett hårdare underlag. Men det är grästräning i morgon och då kommer jag att kunna vara med.

Pär Ericsson debuterade för ÖSK hemma mot Djurgården i måndags. Då blev det förlust med 1-0.