Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK vill behålla Bassombeng

Han har varit ett problembarn, bestraffats och tvingats träna med ÖSK Ungdom. Men nu gör ÖSK en kovändning och vill behålla Eric Bassombeng.
– Vi diskuterar gärna med honom om en förlängning, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Eric Bassombeng fick bara spela en match från start i årets allsvenska. Den mot Trelleborg i söndags. Då gick kamerunaren in och var en av planens bästa spelare.

ÖSK-ledningen, som ville sälja Bassombeng i somras och som gav honom träningsförbud med A-truppen, har nu tänkt om.

– Rent hanteringsmässigt har vi haft problem med Eric men han har agerat på ett bra sätt på träningar och matcher efter att han kommit tillbaka från ÖSK Ungdom, säger Sjögren.

– Nu har vi en situation där Roni Porokara lämnar klubben och Eric är ett alternativ på den positionen. Eric är en fantastisk spelare när han är på det humöret, fortsätter Sjögren.

Däremot försvinner Bassombengs landsman Bertin Zé från klubben.

En annan mittback, 20-årige Oskar Johansson, blir dock kvar i klubben. Oskar fick hela säsongen förstörd på grund av en korsbandsskada. Ändå väljer ÖSK att förlänga hans kontrakt med ett år. Avtalet är redan klart.

– Oskar är en mycket talangfull spelare som vi bara måste ge chansen, resonerar Lennart Sjögren.

ÖSK vill även behålla 37-årige mittfältskämpen Magnus Kihlberg.

– Magnus gör åter en bra säsong, spelar 28 matcher och är en basspelare man kan lita på och som är viktig för laget. Vi vill diskutera vidare med Magnus om ett ettårskontrakt, säger Sjögren.

Kihlberg själv är förtegen om framtiden.

– Jag har inga kommentarer alls just nu. Återkom om några veckor, säger han.

Jidsjö försvinnerEn spelare som gjort sitt i ÖSK är Michael Jidsjö som i år flyttades ner i ÖSK Ungdom där han bara varit med sporadiskt på grund av knäskada.

– Vi kommer inte att gå vidare med Michael och har meddelat honom det. Han fick ingen ärlig chans att visa sin kapacitet på grund av skadan, tycker Sjögren.