Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK vill behålla Gerzic och Sobralense

När allsvenskan avslutas på lördag är också Nordin Gerzic och Daniel Sobralenses låneperiod i ÖSK över.– Vi är intresserade av att behålla båda, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark.

De båda mittfältarna har ett år kvar på sina kontrakt med IFK Göteborg. Men där har det blivit begränsat med speltid under Mikael Stahres ledning.

Nordin Gerzic avslutar i helgen sin tredje låneperiod i ÖSK. Han var först med om att ifjol höst spela upp klubben i allsvenskan igen. Efter en försäsong i Göteborg var han tillbaka i Örebro dagarna innan den allsvenska starten, en låneperiod som sedan förnyades efter sommaren. Under året har 30-åringen haft en given startplats och svarat för ett mål och sju målpass.

Daniel Sobralense lånades in i augusti och har vari en bidragande orsak till ÖSK:s fina höstform. På tio spelade matcher har han gjort två mål och passat fram till fem.

Frågan är vad som nu händer med Göteborgsduon? ÖSK är i alla fall tydliga med sin önskan:

– Vi är klart intresserade av att behålla båda spelarna. Alla som följt oss under året har sett vilken tydlig påverkan de haft på vårt spel och våra resultat, säger Magnus Sköldmark.

Någon kontakt med spelarna eller IFK Göteborg har ännu inte tagits eftersom man först vill avsluta den här säsongen. Men en kontakt ska tas.

– Ja, visst ska vi det för att höra vad de säger. Men vi måste också höra vad spelarna själv vill. Vår stora fördel är att de mått bra hos oss, fått spela fotboll och känt en trygghet från hela vår organisation, säger Magnus Sköldmark.

Av de spelare som har utgående kontrakt återstår bara en att fullfölja diskussionen om framtiden med. Det är mittbacken Ilir Berisha.

– Vi har fört en diskussion men inte kommit till något beslut. Vi kommer att fortsätta den dialogen efter sista matchen, säger Magnus Sköldmark.

Har ni några nyförvärv på gång redan nu?

– Det är en process som vi tittar på hela tiden. Men man kan säga att vi börjar närma oss i diskussioner som varit igång. Jag hoppas det kan bli mer konkret nu när serien är över.

För övrigt kan nämnas att Magnus Sköldmark har ett mer närliggande problem att lösa. Klubben ska bjuda spelarna i A-truppen på en resa till London i nästa vecka som tack för en bra säsong. Men de som inte är EU-medborgare kräver lite mer pappersarbete.

– Jag söker visum för tre spelare och det är ganska kort om tid.