Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK vill behålla Patrik Anttonen - men förhandlingarna går trögt

ÖSK:s Patrik Anttonen, 30, har stått för en stark säsong som högerback i ÖSK. Nu vill klubben förlänga hans utgående kontrakt, men förhandlingarna går trögt.
– Kommer vi inte överens är jag öppen för en flytt, säger Anttonen till NA.

Från att ha inlett säsongen på bänken tog Patrik Anttonen över högerbacksplatsen i den fjärde omgången borta mot AIK. Den matchen slutade med ÖSK-seger, 1–0, och sedan dess har Anttonen haft en fast plats i backlinjen.

– Det har varit en väldigt rolig säsong, den klart roligaste sedan jag kom till ÖSK. Nu är vi med och slåss om spel i Europa och det känns mycket inspirerande, säger Patrik Anttonen.

Ett mål och fem målgivande passningar har det blivit, och 30-åringen har varit genomgående stabil under säsongen. Till hösten går hans kontrakt ut, och det är ännu oklart om det blir en förlägning. Förhandlingarna med ÖSK har påbörjats, men parterna är inte överens.

– ÖSK har kommit med ett förslag, och jag har då ställt motkrav. Inget konstigt med det, så är det i alla förhandlingar. Men kommer vi inte överens är jag öppen för en flytt. Även om jag trivs bra i ÖSK, och gärna fortsätter, så vore det roligt att prova på något nytt, säger Anttonen.

Har några klubbar hört av sig?

– Nej inte direkt, det har varit lugnt på den fronten än så länge.

Hur länge kan du vänta på att du och ÖSK ska komma överens?

– Jag går väl inte och väntar direkt. Det är upp till ÖSK att återkomma med ett nytt kontraktsförslag, och om de väntar för länge kan det vara för sent. För hör någon annan klubb av sig under tiden så kommer jag att lyssna på dem.

ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren gör ingen hemligthet av att klubben vill förlänga med Anttonen.

– Han har gjort en väldigt bra säsong och vi vill gärna behålla honom. Vi för diskussioner och skulle vi nå Europa-spel nästa säsong så har vi ju ett bra förhandlingsläge, säger han.

Andra ÖSK-spelare med utgående kontrakt:

Peter Westman, Bertin Zé och Magnus Kihlberg:

– Vi har ännu inte fatta något beslut huruvida det blir någon förlängning med dem eller inte. Vi ska ta ytterligare diskussioner i september och sedan får hösten utvisa vad vi kommer fram till, säger sportchefen Lennart Sjögren.

Övriga utgående ÖSK-kontrakt: Simon Nurme, Eric Bassombeng, Oskar Johansson, Michael Jidsjö, Paulinho (lån), Henri Belle (lån), Anthony Flood, Roni Porokara.