Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK vill förlänga med Roni

Efter en tung säsongsstart har ÖSK:s anfallare Roni Porokara börjat hitta formen.
Nu arbetar klubben febrilt med att förlänga kontraktet med sin finske landslagsman.
– Vi för diskussioner och hittills är jag positiv, säger sportchef Lennart Sjögren.

Det blev inget proffskontrakt i vintras för Roni Porokara där affären med israeliska Maccabi Haifa sprack i sista stund. Finländaren hade sedan en tuff start på årets allsvenska, men efter en fin insats mot Brommapojkarna och mål i senaste segern mot Gefle börjar han återfå självförtroendet och spelglädjen på planen.

– Jag försöker slappna av och njuta mer under matcherna. Nu tycker jag att det är kul med fotboll igen, sa Porokara till NA efter segern mot Gefle.

"Han trivs bra i Örebro"

Porokara sitter i dagsläget på ett utgående kontrakt med ÖSK, och klubben gör ingen hemlighet av att de vill förlänga med finländaren.

– Vi har fört diskussioner med Roni sedan ett par veckor tillbaka och hittills är jag positiv. Roni trivs väldigt bra i Örebro och han är absolut intresserad av att stanna, säger Sjögren.

Haifa-affären sprack

När affären med Haifa strandade fanns det enligt uppgifter intresse för Porokara i den tyska och italienska andraligan. Vad NA erfar är det nu återigen klubbar från Tyskland samt Holland och England som främst studerar ÖSK:s finske landslagsman.

– Vi vet att klubbar är intresserade men har ännu inte hört något konkret, poängterar Sjögren.

Om ÖSK och Porokara inte får till en kontraktsförlängning innebär det att anfallaren kan lämna ÖSK gratis efter säsongen.

– Vi hoppas kunna lösa det här under sommaren, säger Sjögren.