Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK vill sälja Bassombeng

Eric Bassombeng är fortfarande petad till ÖSK Ungdom.
Nu jobbar ÖSK för första gången aktivt för att få kameruniern såld i sommar.
– Det är bäst för alla parter, säger Magnus Sköldmark, som sköter försäljningsfrågorna i ÖSK.

Vårsäsongen har inte blivit vad varken ÖSK eller Eric Bassombeng hade hoppats på. Ett inhopp i bortamatchen mot Malmö är all speltid som kameruniern hann få innan han blev avstängd från A-truppen och nedflyttad till att träna med ÖSK Ungdom.

Vill lämna

– Det är absolut inte optimalt och Eric tycker inte att det är bra, men har accepterat läget, säger hans agent Per Jonsson.

Vill i vägEric Bassombeng har tidigare uttryckt en önskan om att få lämna ÖSK och den här våren har inte ändrat hans uppfattning, snarare tvärtom. Men den något struliga bakgrund som Eric haft i ÖSK innehållande bland annat otillåtna resor till Kamerun, försenade ankomster och böter gör att det inte direkt står klubbar i kö för att värva honom.

– Just nu håller vi på att kolla runt vilka klubbar i Europa som söker en spelartyp som Bassombeng. Jag vill tro att vi hittar en klubb till slut även om spelarmarknaden är ansträngd. Det gäller för Eric att träna på bra och vara förberedd på att det kan bli en flytt, säger Jonsson.

Finns det några intresserade klubbar i dagsläget?

– Nej, ingenting är på gång just nu. Eric själv har uttryckt önskemål om att han inte vill spela i Skandinavien eller i öst-Europa. Men som läget är får vi hålla alla dörrar öppna.

Magnus Sköldmark berättar att ÖSK också jobbar aktivt för att hjälpa Bassombeng till en ny klubb.

– Alla parter jobbar för att hitta en lösning nu. Meningen är att Eric ska få spela fotboll igen så klart. Per Jonsson har sitt nätverk, Eric sitt eget och vi i ÖSK vårat, säger Sköldmark.

Tolv utgående kontrakt

Förutom Eric Bassombeng har ÖSK ytterligare elva spelare med utgående kontrakt den här säsongen. Bland annat bärande spelare som Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback, Patrik Anttonen, Magnus Wikström och Samuel Wowoah. Men hur klubben ligger till i förhandlingarna och vilka spelare som är aktuella för fortsättning eller inte håller klubben hemligt.

– Jag hoppas du respekterar att vi inte kan berätta hur vi ligger till i våra diskussioner mer spelarna. Vad som diskuteras är något som vi sköter internt, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

ÖSK:s utgående kontrakt

Peter Westman (skrev nytt ettårskontrakt i december 2009 inför säsongen 2010)

Magnus Wikström (skrev tvåårigt avtal inför 2009)

Fredrik Nordback (skrev tvåårigt avtal inför 2009)

Samuel Wowoah (skrev treårskontrakt inför 2008)

Eric Bassombeng (skrev treårskontrakt inför 2008)

Bertin Zé (skrev treårskontrakt inför 2008)

Magnus Kihlberg (skrev januari 2008 tvåårskontrakt + ett optionsår om mer än 80 procent av matcherna spelats)

Tommy Wirtanen (skrev tvåårskontrakt inför säsongen 2009), högeranfallare/mittfältare från finska Mariehamn

Oskar Johansson (skrev treårskontrakt inför 2008)

Patrik Anttonen (skrev nytt treårsårskontrakt december 2007)

Michael Jidsjö (skrev kontrakt sommaren 2007)

Paulinho (Lånekontrakt, går ut sista december 2010. Ett år kvar med klubben i Sydkorea.)