Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK vill se mer av Eidur

Mittbacken Eidur Sigurbjörnsson har imponerat under sin träningsperiod med ÖSK. Nu vill klubben se mer av honom.

Han har placerats längst in bakom fiskpinnarna i ÖSK:s frysbox de senaste åren. Men kanske är Eidur Sigurbjörnsson på väg att tinas upp på allvar igen. Den isländske mittbacken har ett år kvar på kontraktet med ÖSK och har tränat med laget under december. Där har han sett så pass intressant ut att klubben vill se mer av honom innan de tar ett beslut om hans framtid.

– Han kommer att vara med även när vi drar igång träningen i januari. Det är tydligt att han har utvecklats och tränarna vill se mer av honom, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark.

Sigurbjörnsson värvades som Michael Almebäcks ersättare och skrev på ett 4,5 årskontrakt 2011. Han fick speltid i sju matcher under debutsäsongen men har sedan dess inte spelat en enda sekund för ÖSK. De två senaste säsongerna har han varit utlånad till isländska Vestmannaeyjar och senast i norska Sandnes Ulf. ÖSK har sedan tidigare valt att inte förlänga kontraktet med mittbackarna Ilir Berisha och Magnus Wikström.

Försiktigt positiva signaler till Eidur, alltså. Däremot ser det inte ut att bli någon fortsättning för Tobias Nilsson i ÖSK. Mittfältaren, som också han har ett år kvar på kontraktet, har fått tillåtelse att söka ny arbetsgivare.

– Vi strävar efter att hitta en ny spelmiljö åt honom. Tobias kommer träna med oss december ut men vår ambition är att han ska ha en ny klubb i början av nästa år, säger Sköldmark.

Kommer ni bryta kontraktet och inte kräva något betalt?

– Det är en diskussion mellan oss och klubbarna. Men jag kan säga att det finns intressenter.

Tobias Nilsson kom till ÖSK från Åtvidaberg inför säsongen 2013. Han lyckades aldrig ta en ordinarie plats på mittfältet och tillbringade säsongen 2014 på lån i Husqvarna där han också spelade som mittback.

Läs mer om ÖSK:s sillyseason i tisdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan!