Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK vill värva Paulinho

(UPPDATERAD kl 13.15) I kväll träningsspelar ÖSK mot allsvenska kollegan Häcken. Samtidigt har ÖSK inlett en dialog med Häckens förre brasse-anfallare Paulinho.
- Listan på tänkbara namn är på väg att kortas ner, säger sportchef Lennart Sjögren till NA.

Paulinho har tillhört Häckens allra vassaste anfallare de senaste säsongerna. Han var bland annat med om att sänka ÖSK i Svenska cupens kvartsfinal 2009.

- Han är en duktig spelare som kan spela på flera positioner i anfallet. Han gör både assist och mycket poäng och han har ju presterat i allsvenskan tidigare, säger Lennart Sjögren, ÖSK:s sportchef, utan att vilja kommentera ett eventuellt ÖSK-intresse just nu.

- Vilka alternativ vi jobbar med håller vi internt för att kunna få jobba i lugn och ro. Den dag något är klart kommer vi också att presentera det.

Har ni satt något sista datum för när ni ska ha värvat färdigt?- Nej, det har vi inte. Vi har jobbat med flera namn parallellt en tid, den listan är nu på väg att kortas ner. Och visst vore det önskvärt att få något klart de närmaste dagarna. Men någon deadline har vi inte satt upp. Det får ta den tid det tar.

Är det enbart en spelare till ni ska värva?- Jag har en budget att hålla mig till. Får vi en spelare som kostar mycket är det stopp där. Men om jag kan få in två inom samma ram är det också aktuellt. Särskilt som situationen ser ut nu på den centrala anfallspositionen med både Atashkadeh och Staaf skadade. 

I vintras valde Paulinho att inte förlänga sitt kontrakt med Göteborgslaget.

– Han ville lämna Sverige för en annan liga eftersom han ville tjäna mer pengar än vad han kunde få här, berättar Sonny Karlsson, Häckens sportchef.

Enligt honom skrev Paulinho till och med på ett kontrakt med en brasilansk klubb i avvaktan på att något skulle öppna sig i Europa.

Men NA har nu en bekräftad uppgift på att ÖSK verkligen varit i kontakt med den förre Häckenstjärnan för att försöka värva honom. Expressen uppger dessutom att Paulinho under torsdagen var på besök i Örebro.

– Det är klart att det finns en väldig konkurrenssituation på marknaden just nu och därmed en massa spelare som inte får de kontrakt de önskar, säger Sonny Karlsson.

Är du förvånad om Paulinho skulle återvända till allsvenskan?– Det är klart att om han återvänder till Sverige beror det antingen på att han inte fick något kontrakt utomlands eller så kan Örebro hosta upp en jädra massa kulor.

– Men eftersom han lämnat oss har jag ingen synpunkt på vad han gör nu.

Paulinho spelade i Häcken säsongerna 2007-2010. Han är vänsteranfallare och skulle i så fall kunna vara den erfarna ersättaren ÖSK sökt efter Roni Porokaras flytt. I fjol gjorde Paulinho åtta mål på 24 allsvenska matcher.

I kväll träningsspelar ÖSK hemma på Behrn arena mot Häcken. Matchstart klockan 18.00.

Då provspelar också kosovoalbanen Kushtrim Lushtaku för ett ÖSK-kontrakt. ÖSK har dessutom varit i kontakt med anfallaren Valdet Rama från tyska Hannover 96.

- Kushtrim har nu varit med oss hela veckan. Det har varit en bra möjlighet för oss att se honom uner en lite längre period på vår hemmaplan, säger Lennart Sjögren.