Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar från Örebromitt i skottdrama

Polisen i Västra Götaland sköt en elev på Ljungskiles folkhögskola efter att eleven hotat andra med en kniv.
På plats var örebroaren Oskar Schriever-Abeln som pluggar på skolan.
– Folk är chockade, säger han.

Polisen fick larmet strax innan klockan åtta imorse. En 20-årig elev på skolan hade barrikaderat sig inne på en toalett. Han hotade att skära sig själv i magen, uppger TT.

– Tydligen är det en elev som har mått dåligt under en längre tid. Och imorse kunde personalen inte hantera situationen, berättar Oskar Schriever-Abeln

När polispatrullen kom fram till skolan öppnade eleven dörren och gick till attack mot polismännen med en kniv i handen. Polisen var tvungen att avfyra så kallad verkanseld. Skottet träffade i benet. Eleven fördes med ambulans till sjukhuset. Tillståndet ska vara stabilt för eleven.

När Oskar Schriever-Abeln kom till skolan i morse såg han en polisbil på plats. Det var ungefär samtidigt som polisen sköt mot eleven.

– Men sen kom det fler polisbilar. Och nu skulle jag tippa på att det är 20-30 poliser här, berättade Oskar strax innan klockan elva.

Inledningsvis var det aktuellt att ställa in dagens lektioner. Men efter information till eleverna berättade skolledare Ann Katrin Falkeby att lektionerna fortsätter som vanligt under dagen.

– Men det är lite omtumlande nu. Folk är chockade över vad som har hänt.

Oskar Schriever-Abeln pluggar på journalistlinjen på folkhögskolan till vardags.

- I dag står det nyhetsvärdering på schemat, berättar Oskar som också brukar hoppa in och jobba extra för NA-sporten.