Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar Svärd (M): Vi genomför det vi lovar

Det ska inte spela någon roll var du kommer ifrån, utan vart du är på väg. Moderaterna prioriterar välfärdens kärna. Vårt arbete med att stärka skolan fokuserar på reformer för att öka kunskaperna hos elever, förbättra arbetsmiljön för personalen och att bli en attraktivare arbetsgivare.

Nämnd för livslångt lärande är kommunens största nämnd med en budget på närmare 623 miljoner, cirka 700 årsarbetare samt 4300 elever inom förskolan och grundskolan år 2020. Det är ett stort ansvar.

Moderaterna lovade i valet 2018 ett antal punkter som vi ville införa, förbättra och förnya. Nedan följer delar av det vi lovade och som genomförs i Kumla.

Ökad satsning på kompetensutveckling. Vuxenutbildningen har utökat antalet platser för att validera fler barnskötare. Lärarlyftet genomförs så fler kan läsa upp ämnen för bredare behörighet.

Fler karriärtjänster inom skolan. Anslaget till ledningsresurser har utökats, bland annat i form av biträdande rektorer. Det har också anställts två lektorer vars huvudfokus är att arbeta med bedömning för lärande och utveckling av engelska.

Utveckla 1-1. Utbildningen blir alltmer digital. Vi har under flera år arbetat med 1-1, en dator per elev. Inför 2021 så har vi med det i budgeten för att fortsätta den satsningen.

Just nu genomförs också Styrning och ledning matematik i Kumlas skolor. Det var på initiativ från en lärare i grundskolan som Kumla ansökte om att få delta i satsningen. Styrning och ledning matematik har som mål att förbättra matematikundervisningen och matematikkunskaperna hos eleverna i kommunen. Satsningen fokuserar på de lägre årskurserna f-3. Flera nivåer är med i satsningen. Lärare, rektorer, förvaltning och politik. Det arbetet ser vi fram emot att vara med i framöver – fler elever ska lyckas i skolan.

Oskar Svärd

Moderaterna, ordförande Nämnd för livslångt lärande Kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel