Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osmakliga Sverigedemokrater och riktiga flyktingkatastrofer

Annons

Om ordet flyktingkatastrof plockas isär får vi flykting samt katastrof. Det säger sig självt vad det handlar om. En flykting flyr av olika orsaker, den flyr från något till något. Den flyr från en katastrof, stor som liten fjärran eller nära, inom ett land eller region eller till ett annat land eller region. Katastrofen utspelade sig på platsen de flydde ifrån, sedan kan själva flykten också vara katastrofal. Dit där de kom vare sig är eller blev det en katastrof. Möjligtvis en ansträngning att hjälpa till, men det är ju det vi gör vid katastrofer, hjälper till.

Flyr många till en och samma plats blir ansträngningen större än om färre gör det, men det är ingen katastrof och blir ingen katastrof. Katastrofer är inget vi önskar men de förekommer och då måste vi och de som flyr handla därefter.

Jimmie Åkesson (SD) befinner sig i Grekland på gränsen till Turkiet och delar ut flygblad till flyktingar, till dem säger han att vart ni än flyr ska det inte vara till Sverige. Jimmie Åkesson är en katastrof, och en riktigt osmaklig sådan hälsar svenska folket.

”En enkel bonde”

Askersund.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel