Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otur för Marcus - bröt tidigt

Det är som förgjort för Kumlas stora racertalang Marcus Ericsson. I fredagens GP2-kval i Istanbul hade han jätteproblem med styrningen och på lördagen fick han tidigt bryta första racet.

Annons

Efter elva av de 32 varven fick Marcus ge upp efter motorhaveri. Plötsligt syntes en stor eldkvast i baken på Super Nova-bilen och sedan kom en otäck rök.

Man kunde redan några varv innan ana att något inte stod rätt till. Marcus, som hade 19:e startruta i racet, tog sitt obligatoriska depåstopp tidigt. Han fick sällskap i depån av italienaren Giacomo Ricci. När de båda kom ut på banan så visade det sig efter ett tag att Marcus tappade hela tiden på Ricci. Plötsligt skilde över sekunden på varvet.

Marcus fick annars en hygglig start. Han var snart uppe på 15:e plats, sedan bland annat stallkamraten Josef Kral hamnat utanför banan i startkurvan.

När sedan Bianchi och Pic krokade ihop och for av banan på andra varvet var Marcus Ericsson plötsligt på 13:e plats. Förhoppningarna om att han skulle kunna köra upp sig till poängplats, åttonde plats, ökade men grusades snabbt efter depåstoppet.

Marcus Ericsson har dock en ny chans på söndagen då andra loppet i Istanbul avgörs. Men liksom på lördagen får han starta långt bak igen.

Venezuelaren Pastor Maldonado vann lördagens race. Han tog över ledningen direkt från italienaren Davide Valsecchi och var sedan helt överlägsen. I mål skilde nästan 20 sekunder mellan Maldonado och Valsecchi.