Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överblivna hundar, fria hyror och pengahunger

Jag börjar få en obehaglig magkänsla. Har alla blivit penninggalna. Men inte bara de som säljer till exempel hundar har blivit helt galna i sin prissättning för en pälskling. Då kom andra tankar. Man vill ge nybyggda hus möjlighet till fri prissättning av hyror. Kommer det då bli budgivning. Den som lägger högst bud får hyra. Sedan kommer en ny tanke: kommer arbetsgivare ta efter? Det kommer budgivning på en anställning. Den som utför jobbet för lägst lön får jobbet.

Nu kan vi se många ettåriga hundar på blocket som behöver snabb omplacering. Det står att det är med sorg man inser att man inte kan ge hunden det de behöver. Nu är den gulliga valpen en krävande tonåring som börjat göra revolt och det behövs en hel del hundkundskap för att hunden ska bli en trevlig familjemedlem. De lyssnar inte, bits, hoppar på folk, drar i kopplet, gör utfall mot det mesta på promenaden som inte längre är trevlig. Den lilla valpen som följt dig över allt lyssnar inte längre och rymmer så fort den kan.

Det är nu dina uppfostringsmetoder du haft på dina barn inte fungerar på en hund. Varför då. Jo många barn får ingen uppfostran och föräldrar tycker att det kommer lösa sig av sig själv. Men på en pälskling gör det inte det. Hundar behöver, fostran, vägledning och en tydlig ledare. När du knäckt koden kommer hunden bli fantastisk runt två års ålder. Så det tar två år med hårt arbete för att få en bra hund. Den blir inte det av sig själv utan vägledning.

”Irre”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel