Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överfall på Behrn arenas läktare

En man i 20-årsåldern blev attackerad på Behrn arenas läktare i samband med matchen mellan ÖSK och Syrianska.

Enligt uppgifter till NA ska det ha varit en grupp som ropade rasistiska ramsor. Då 20-åringen sa till dem ska han ha blivit överfallen.

– Han var inte kontaktbar, säger en vakt som kom till platsen strax efter händelsen till NA.

Det var på den västra läktaren. Vakten såg hur polisen förde ut ett antal personer och han gick då upp på läktaren.

Det var i början av den andra halvleken.

– Jag ser en ung kille som ligger där. Han ser livlös ut. Hans storebror sitter vid sidan om och säger ”det här blir bra”.

– Sedan får jag arbeta med att hålla undan folk medan ambulanspersonalen jobbar, säger vakten.

Han berättar att det var en grupp på läktaren som hade skränat rasistiska ramsor. Då ska 20-åringen ha sagt till dem att skärpa sig. Hans storebror ska ha hjälpt till, men knuffats bort.

– Då har de attackerat 20-åringen och stampat honom i ansiktet, säger vakten.

ÖSK:s säkerhetsansvarige Ronny Wiking bekräftar uppgiften till NA sent på fredagskvällen:

- Det var ett bråk på läktaren. Ordningsvakter rusade upp såg honom ligga där, och det var Röda kors-personal där. Eftersom han inte var kontaktbar tog man dit ambulansen. De förde honom till USÖ för vård och han kunde senare på fredagskvällen lämna sjukhuset.

Kubanernas ordförande Tobias Andersson har en liknande bild av händelsen: 

- Jag vet att det har varit ett bråk som utspelade sig högt upp på västra läktaren i den 60:e minuten. En person är förd till sjukhus men jag vet inte vad bråket handlade om. Det figurerar mycket rykten nu och jag har hört tio olika historier från tio olika personer. Vad jag vet så är det i alla fall ingen från Kubanerna som har startat bråket, säger han till NA. 

Anmälan om misshandelVakthavande polisbefäl Anders Wallin kunde sent på fredagskvällen inte bekräfta uppgifter om att även en knivskärning ägt rum på platsen.

Klart är dock att en anmälan om misshandel är upprättad och att en man fick föras till USÖ med okända skador. Han fick senare på fredagskvällen lämna sjukhuset. 

– Det har snackats om att en kniv har varit synlig, men det är oklart om någon har blivit skuren. Vi kommer naturligtvis att utreda händelsen. Tre personer har pekats ut som gärningsmän, men vi har inte gripit någon.