Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överfall på vårdarerubriceras som  mordförsök

(UPPDATERAD 28 APRIL) Överfallet på vårdaren på Granhults behandlingshem rubriceras som mordförsök. I dag, onsdag, kommer de tre misstänka männen att begäras häktade.

Vårdarens skador och misstanken om att ett tillhygge använts gör att kammaråklagare Louise Helleday anser att det rör sig om försök till mord.

– Jag grundar det på tillvägagångssättet och skadebilden, säger hon.

Helleday vill inte berätta vad de misstänkta har sagt i förhören.

– Det kan jag inte gå in på nu. Vi måste utreda mer innan vi kan gå in på detaljer.

Några uppgifter om vårdarens tillstånd har Helleday inte fått under tisdagen.

– Vi har varit i kontakt med sjukhuset, men det har varit svårt att få något besked. Men till i morgon ska vi få veta hur det är med honom.

Kommer du att begära männen häktade?

– Ja, troligtvis blir det under onsdagen.

Det var vid 22.20-tiden i söndagskväll som överfallet skedde på Granhults öppna avdelning. Tre intagna på behandlingshemmet gav sig på vårdaren efter att ha bråkat om en dörr skulle var öppen eller stängd. Det hade inte varit oroligt innan, stämningen under helgen hade varit bra.

De misstänkta är 18, 19 och 20 år gamla och har varit på Granhult en längre tid.

Vårdaren fördes först till Lindesbergs lasarett, men därifrån togs han till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han nu vårdas.

På onsdagsmorgonen rapporterade man från neurokirurgiska avdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala att mannens tillstånd var allvarligt, men stabilt.