Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övergången kan spricka

Nordin Gerzics övergång till IFK Göteborg drar ut på tiden.
Enligt Göteborgs-Posten är ÖSK och Blåvitt överens om en övergångssumma på sex miljoner kronor – men Gerzic vill enligt GP ha mer betalt än vad klubben kan erbjuda.

Annons

Gerzic till hårdsatsande IFK Göteborg har varit silly seasons hetaste diskussionsämne i snart en månad. Gerzic själv har tidigare sagt i NA att klubbarna diskuterar men att han inte pratat med Göteborg själv. Både ÖSK och IFK Göteborg har valt att inte kommentera affären, och gör det fortfarande inte.

Känsligt lägeMen nu går affären in i ett känsligt läge. I övermorgon, onsdag, åker IFK Göteborg till La Manga för försäsongsturneringen Copa del Sol.

Det perfekta läget att spela ihop laget och låta nyförvärven slussas in tidigt på föräsongen.

Med andra ord: Ska Göteborg värva Gerzic så är det nu under tisdagen.

Beredda att släppa affärenVad Göteborgs-Posten erfar på måndagskvällen är ÖSK och IFK Göteborg överens om en övergångssumma på sex miljoner kronor. En summa som är två och en halv miljon kronor lägre än den summa som Aftonbladet tidigare presenterade som klausulen i Gerzics femårsavtal med ÖSK. 

Nu ska det vara Gerzics personliga villkor som håller affärens tyglar och kan få den att falla. Enligt uppgifter till GP är IFK Göteborg nu på väg att släppa affären.  

Lönenivå med HysénBlåvitt är kända för att hålla nere lönerna. Enligt GP tjänar Nordin Gerzic 120 000 kronor i månaden i ÖSK.

– Det är bara Tobias Hysén som är uppe på de summorna i IFK. Och han är den största stjärnan, säger en källa till NA.

NA sökte förgäves Gerzic under måndagskvällen.

Dementerar på TwitterMen vid 22-tiden skrev han på Twitter:

”Hahaha jag säger det igen. Jag har inte pratat med IFK Göteborg ens!!!!! Och vad jag vet är inte klubbarna överens! Jag borde bli den första som blir informerad om den saken, konstigt vore det annars”.