Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid för Lindholmstorpet

Ungdomsprojektet knutet till Lindholmstorpet har lagts ner. Därmed är själva områdets framtid oviss. Kaféet drivs vidare av Bandyklubben om än i decimerad form.

Annons

I och med kommunstyrelsens beslut att lägga ner tillväxtenheten har ungdomsprojektet knutet dit hamnat i bakvattnet.

– Vi har inte lyckats särskilt väl med projektet. Orsakerna är många, varav kommunikation är en, säger kommunchef Lena Sahrblom.

Nu vill hon tillsammans med ungdomscoachen jobba fram ett helt nytt förslag där man diskuterar något långsiktigt. Ett nytt förslag ska presenteras för kommunstyrelsen.

Lindholmstorpet fanns med i projektet. Området skulle utvecklas på olika sätt med hjälp av ungdomarna.

Hällefors bandyklubb som arrenderat torpet i många år fick därför sitt kontrakt uppsagt. I och med projektets upplösning har klubben fått stanna. Något nytt avtal är inte tecknat, men man fortsätter sköta kaféet.

Får inte baka bröd

Bergslagens miljö- och byggnämnd, BMB, har gjort en tillsyn i kaféet vilket innebär att där inte längre får ske någon livsmedelshantering. Klubben får inte baka sitt eget bröd eller breda smörgåsar som tidigare. Man får bara servera från fabrik färdigpackade livsmedel. Därför har klubben hyresfritt tills vidare eftersom det är svårt att få någon förtjänst på nuvarande verksamhet.

– Man är politiskt mån om Lindholmstorpet enligt min uppfattning. Nu undersöker vi möjligheterna till en ombyggnad samt vad det kostar. Därefter krävs ett politiskt beslut, säger Sahrblom.

Förslaget till ett annat ungdomsprojekt räknar Sahrblom ska presenteras för kommunstyrelsen den 28 september. Lindholmstorpets framtid och eventuell ombyggnad av köket kommer upp i oktober.

Annons