Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Owuya klar för konkurrent

Han petades av Lubos Pisar och blev båsöppnare.
Nu lämnar Djurgårdslånet Mark Owuya Örebro Hockey.
För spel i allsvenska konkurrenten Mora.

Annons

Sejouren i Örebro Hockey blev misslyckad för Mark Owuya som inte lyckades göra Örebro Hockey till en stark nykomling. Det gjorde i stället slovaken Lubos Pisar som värvades under vinterns första månader.

Nu lämnar Owuya Örebro helt. Anmärkningsvärt nog för ett lag i samma serie. Djurgården lånar ut Owuya till allsvenska topplaget Mora.

- Det är vårt samarbete med Djurgården som lett till det här, berättar Mora-tränaren Harald Lückner till Dalarnas Tidningar.

Owuya säger själv:

- Visst var det kul i Örebro också, men nu ser jag fram emot att vara här. Det ska bli roligt här också och här finns det en målvaktstränare (Peter Iversen), säger Owuya.

Lubos Pisar i Örebros mål kommer i stället för Owuya att backas upp av ett annat lån från Djurgården. 19-årige Alexander Jirhage från elitserieklubbens J20-lag blir örebroare den närmaste tiden. Jirhage har meriter från spel i pojklandslagen, senast U18, men har hittills inte spelat seniorhockey.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!