Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Owuya klar för konkurrent

Han petades av Lubos Pisar och blev båsöppnare.
Nu lämnar Djurgårdslånet Mark Owuya Örebro Hockey.
För spel i allsvenska konkurrenten Mora.

Annons

Sejouren i Örebro Hockey blev misslyckad för Mark Owuya som inte lyckades göra Örebro Hockey till en stark nykomling. Det gjorde i stället slovaken Lubos Pisar som värvades under vinterns första månader.

Nu lämnar Owuya Örebro helt. Anmärkningsvärt nog för ett lag i samma serie. Djurgården lånar ut Owuya till allsvenska topplaget Mora.

- Det är vårt samarbete med Djurgården som lett till det här, berättar Mora-tränaren Harald Lückner till Dalarnas Tidningar.

Owuya säger själv:

- Visst var det kul i Örebro också, men nu ser jag fram emot att vara här. Det ska bli roligt här också och här finns det en målvaktstränare (Peter Iversen), säger Owuya.

Lubos Pisar i Örebros mål kommer i stället för Owuya att backas upp av ett annat lån från Djurgården. 19-årige Alexander Jirhage från elitserieklubbens J20-lag blir örebroare den närmaste tiden. Jirhage har meriter från spel i pojklandslagen, senast U18, men har hittills inte spelat seniorhockey.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!