Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På festivalen spelas den sista konserten av Björn J:son Lindh – för första gången

"The visit" är en gitarrkonsert som Björn J:son Lindh komponerade särskilt för konsertgitarristen Magnus Gutke. I sommar framförs verket för första gången någonsin.

Konserten "The visit" blev en av de sista musikgärningar Björn J:son Lindh åstadkom. Passande nog är det en konsert som baseras på mötet med hustrun Marie J:son Lindh Nordenmalm och tillägnas även henne. Konserten går i nationalromantisk stil med en modern tappning.

2007 började Björn J:son Lindh komponera gitarrkonserten för Magnus Gutke. Gemensamt bestämde de att "The visit" först och främst skulle vara vacker. Sommaren 2013 sågs de båda en sista gång och Björn J:son Lindh slutförde konserten som en av sina sista uppgifter.

Hans önskan var att konserten skulle uruppföras i Nora där han bodde tillsammans med hustrun Marie varför konserten nu spelas på Nora kammarmusikfestival den 21 juni.

Kammarmusikfestivalen arrangeras mellan den 16 och 22 juni och för övrigt står bland annat konserter med saxofonkvartetten Rollin phones, Lubotskytrion och Blåskvintetten på programmet.