Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På gott och ont att förväntas bli en del av bygden: Tänk till före åsiktsspridning

Rätt eller fel, tråkigt att läsa om politikern i Frövi (NA del 2, sidorna 6-7, söndag 25 juli) som vittnar om utsattheten han råkat utför. Jag har en känsla av, att bor man i större orter/städer så är man mer anonym för sådant. Dock är det säkert så att om man har ”mer offentliga” uppdrag, kommer man inte undan i alla fall.

Samtidigt brukar jag tänka på små orter på landsbygden, där barn får växa upp. Fantastisk miljö, ren natur, små skolor, fria från mobbing, med mera. Åren går, man börjar odla intressen.

I ”bruksorten” måste man tidigt anpassa sig till människorna och ortens verksamheter. Annars kan man få problem, eller så flyttar man.

Det är naturligtvis på gott och ont, om man som föräldrarna förväntas bli en del av bygden. Då gäller det att fortsätta i samma hjulspår. Intressen på landsbygden kan vara jakt, fiske, fyrhjuling. Eller ortens Idrottsförening. Personer som växer upp i större städer har andra intressen. Sportaktiviteter av olika slag, föreningsliv, kulturaktiviteter, nöjesliv, studier.

Från båda sidor måste man försöka få en större förståelse för 'stadsmänniskor' och 'landsmänniskor', sinsemellan.

Jag vill absolut inte säga att det ena alternativet är bättre än det andra. Men, jag tror att från båda sidor måste man försöka få en större förståelse för ”Stadsmänniskor” och ”landsmänniskor”, sinsemellan.

Att vara homosexuell är väl inget att bry sig om. Han eller hon är väl inte sämre eller bättre för det? Att vara gift, ogift, inte ha barn, man är väl ingen konstig människa för det? Jag skulle kunna räkna upp hur många olikheter som helst, som skiljer oss människor åt.

Jag tycker att det är allas ansvar att tänka till, innan man sprider åsikter om andra människor.

Stadsbo och landsortsbo

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel