Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På Kulan har man KUL!

Onsdagskvällar är för många barn i Hällabrottet med omnejd vigda åt fritidsgården. Viola Pettersson har i Pingstförsamlingens regi välkomnat barn till Kulan i 26 års tid.

Så långt tillbaks som alla barn i Hällabrottet kan minnas, ja även så långt som många av deras föräldrar också minns, har fritidsgården Kulan funnits. I en rätt sliten men mycket funktionsduglig och rymlig källarlokal på Tallängens skola finns bollhall, biljardbord, bordtennis, sällskapsspel och inte minst- alla kompisar!

– Jag går hit eftersom mina kompisar finns här, intygar Martin Wengdahl som far omkring som ett yrväder inne i bollhallen.

– Spela spel och leka, det är det som är roligast här, säger Julia Löthgren.

– Och köpa godis är också bra, säger Wilma Käck med ett brett leende och med en klubbpinne stickades ut ur mungipan.

60 barn inte ovanligt

Varje onsdag klockan halv sex slås portarna upp. Ibland köar då redan barnen utanför. Upp emot 60 barn är inte ovanligt under en kväll.

Vad är hemligheten bakom detta lyckade koncept till fritidsgård?

– Att barnen känner att de är älskade och att vi vill göra det bästa för dem, svarar Viola Pettersson.

I Pingstkyrkans regi har hon tillsammans med maken Gösta drivit Kulan ideellt sedan 1984. De har hjälp av flera andra från församlingen.

Läs mer i söndagens NA.