Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På lördag springer hundratals i Wedevågloppet

På lördag är det dags för den 28:e upplagan av Wedevågloppet på Smedvallen.–Nu är 150 anmälda, men nu ska vi knappa in alla som anmält sig till klasskampen också. Och det är nog runt 400 elever, säger tävlingledare Stefan Toll.–I stort sett alla skolor i Lindesbergs kommun är med. Även Fröviskolan har kommit med en del klasser de senaste åren, det är jätteroligt.

Förutom de olika loppen för barn och ungdomar blir det även tävlingsklass för vuxna. Långloppet är på 10,2 kilometer i växlande underlag med flera backar.

Till detta brukar många elitlöpare komma. Flera har under åren försökt slå Jonny Danielssons rekordtid från 1990, som var 30 minuter blankt.

–Förra året var det en som lyckades, han heter Abraham Adhanom och tävlar för Eskilstuna. Han sprang fem sekunder snabbare, säger Stefan Toll.

– Han kommer tillbaka i år, tillsammans med en grupp elitsatsare. Det kan bli riktigt spännande, säger tävlingsledaren och tillägger att många duktiga löpare med tider på 33-34 minuter kommer att finnas i startfältet.

Väderprognosen visar på sol och värme till arrangörernas stora glädje.

– Vi räknar med att det blir en riktig familjefest.