Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På måndag kan rekordet slås

Kanske är det äntligen dags för Behrn arena att fyllas till sista plats. Men det hänger på orienterarnas fotbollsintresse och Elfsborgssympatisörerna i synnerhet.

Relationen mellan fotboll och orientering har kanske aldrig varit särskilt stark men på måndagskvällen hoppas man ändå att kärlek ska uppstå. Eller åtminstone att flera tusen orienterare ska välja att se Örebro SK mot Elfsborg och fylla Behrn arenas platser för första gången.

– 20 000– 25 000 orienterare är ju här och det är väldigt nära till Behrn arena från O-ringencampingen, så jag hoppas självklart att många kommer, säger Jan Karlsson, vd i ÖSK.

Idén kläcktes kring julhelgen i fjol av honom själv under en after work tillsammans med Jan-Åke Karlsson, ansvarig för försäljning och mässa under O-ringen.

– Det var en skojig idé han klurade fram när han såg att den allsvenska omstarten skulle vara just under O-ringenveckan, säger Jan-Åke Karlsson.

Han talar sig varm om hur idrott kan skapa möjligheter för både nya nätverk och affärer. Är det då en lukrativ tanke med orienterare på fotbollsmatch.

– Ju fler biljetter de säljer ute på O-ringenmässan till vår match, ju mer pengar får de. Idrotten stödjer idrotten, förklarar Jan Karlsson.

Och pengar det tror han att orienterarna har.

– Vad jag hört är det medel- och höginkomsttagare som orienterar och som reser hit hela familjen. De ska också spendera rätt mycket pengar under veckan, så det är ju en målgrupp som vi absolut söker.

För att det ska bli fullsatt på Behrn arena måste 13 150 personer komma på matchen. Snittet för våren var 6 679 så det är en bit kvar. Eftersom Jan spår att orienterarna kommer att föredra sittplatser blir den springande punkten att ståplatserna hos bortaklacken fylls, vilket normalt bara sker när Stockholmslagen är på besök. Men Jan Karlsson har förberett sig väl.

Bjuds på fika

– Vi har innan tävlingarna gått ut med ett målinriktat erbjudande om matchen till alla orienterare som bor inom fyra mils radie från Borås. De har fått ett brev där vi uppmanar dem att komma och heja på sitt hemmalag.

Det handlar inte om en billigare biljett utan i stället att man bjuds på fika om man som orienterare går på matchen. Förutom utskicket till boråsarna annonserar ÖSK om aktiviteten både i O-ringentidningarna som nått orienterare redan under våren samt i den programtidning som alla får när de hämtar ut sin deltagarpåse. Via nätet har man kunnat förboka platser, men där har intresset varit svalt hittills.

– Vi har väl 150 personer som bokat där, men jag tror att de flesta kommer att bestämma sig sent och köpa på mässan, försäkrar Jan-Åke Karlsson.