Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På vilket sätt har (M) fuskat?

Vad innebär ”fusk” egentligen? Moderaterna häcklas friskt i pressen för ”fusk”. Inte bara en medlem som betalt årsavgiften för några personer, som han kunde räkna in som sannolika röster för sin personvalskampanj i valet i höst, utan en hetsjakt har satts in för att leta fler ”fuskande” Moderater. Särskilt i Stockholm och med eko i varjehanda stora och små tidningar. Otroligt och förnedrande för pressen som låtit sig luras så och obehagligt för enskilda Moderater och även för partiet

På vilket sätt har man ”fuskat”? I Örebro låter vi den person som vill bli medlem få resterande del av året ”gratis”. Hur måste man sköta sin personliga personvalskampanj för att tillfredsställa sensations- och skandaljägarna i Expressen och andra tidningar och övrig media som snällt inställer sig i ”hånarkören”?

Det handlar ju för övrigt om partiets inre liv och hur vi ordnar listorna inför valet. Om det kan mycket sägas. Om de många hänsyn som måste tagas om de många önskningar som uttrycks och bedömningar som görs. Och allt med en innerlig önskan att göra rätt för att de kvalificerade ska komma till sin rätt och kunna utföra sitt viktiga jobb för kommun och län och i förlängningen för riket. Det har väl egentligen inte pressen med att göra. Intresse för listorna förstår vi och accepterar.

Vad kallades Socialdemokraternas kollektiva inkludering av diverse fackliga grupper till partiet? Gruppfusk?

Som gammal Moderat berörs jag väldigt illa av slika otrevliga påhopp. Ingen har försökt lura någon oförvitlig medborgare att begå något brott (såvitt jag kan se är väl säkrast att tillägga).

Örebro

Kjell Grane (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel