Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pacos

Nu hade vi lite tur när vi gick till Pacos – årets första utomhuslunch med stekande vårsol i nacken och en mexikansk meny gjorde att det nästan kändes som en stunds semester så där på måndagen.

Den mexikanskinspirerade restaurangen Pacos på Järntorget i Örebro börjar få några år på nacken nu. Ingen av dem som jobbar när vi är där och äter var med från början, men tror att den har funnits i 12–15 år nu.

Mycket av det som finns på menyn känns igen sedan länge, och kanske borde både smaker och rätter ha blivit omoderna vid det här laget. Särskilt som tacos är lätt uttjatad fredagsmat i många familjer nu för tiden. Men vi tycker inte att det känns så, i stället är vi nöjda med det vi äter.

Vi kommer före lunchrusningen och det är ingen kö fram till disken. Personalen är trevlig, erbjuder den i sällskapet som inte vill ha kolhydrater att få lite extra grönsaker på sin tallrik i stället.

Salladsbordet är bra, lite färska grönsaker, en pastasallad som man skulle kunna äta som ensamrätt så god är den, lite inlagda oliver och så en liten blandning av tomat och rödlök med bitig hetta.

Som lunch serveras pasta och pizzabuffé och så finns där en rad andra rätter att välja mellan: enchiladas, burritos, burgare chili con carne. Men också lax, kycklingspett och ett par olika sallader i mexikansk stil.

Bufféerna är bra, och ett effektivt alternativ för den som har bråttom. De rätter vi beställer från menyn däremot, får vi vänta på. Lite för länge för att det ska kännas bekvämt om man har lite bråttom på lunchen.

Men när de väl kommer in, förlåter smaken det mesta.

Den grillade laxen får mycket högt betyg: härligt frasig utanpå och saftig inuti. Guacamolen som serveras till innehåller små bitar av avocado och har både spets och fyllighet i smaken. Örtsåsen är krämig och smakrik och passar perfekt till den grillade fisken. Laxen ligger på en bädd av grillade grönsaker som är en aning överkokta, men det tar de igen i smaken som är oljigt kryddig och fin.

Tacosalladen med kyckling serveras i en fint friterad vetetortillas med frasig konsistens och mild smak. Kycklingen är mustigt kryddad, gräddfilen sval och såsen pikant och god. De två vitlöksbröden som serveras till smakar mest som godis. Det är verkligen en god sallad.

Kycklingen med färsk pasta får också beröm. Köttet är saftigt och pastan god, möjligtvis är det lite för mycket sås bara. Dessutom är portionerna rikliga, så risken att bli hungrig före middagen är minimal.

Efter maten får man kaffe och en köpekaka, ingenting att hetsa upp sig över.

Vad vi möjligen saknar är en uppfräschning av lokalerna. Även om maten fortfarande står sig, känns inredningen lite väl använd vid det här laget.