Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Papachristou: "Vi kunde inte enas"

Tränaren George Papachristou har fått sparken från sitt uppdrag som tränare i Kif Örebro. De två parterna kunde inte överens om en gemensam filosofi inför framtiden.– Vi försökte men kunde inte enas om en lösning, säger Papachristou.

Annons

George Papachristou får lämna sitt uppdrag som huvudtränare i Kif Örebro. Det meddelande klubben – som genomför en organisationsförändring – på sin webbsida under söndagen.

– Så är det. Det är som de har sagt att de vill gå vidare med en förändring av organisationen och vi kunde inte enas. Vi försökte men kunde inte enas om en lösning, säger Papachristou.

Vad ligger bakom avskedet?

– Vi hade olika filosofier om hur vi skulle gå framåt. Men det var inga små, specifika saker, utan mer generellt i det stora hela.

Besviken?

– Det var inte det här jag hade tänkt mig när jag inledde året, men saker förändras snabbt i fotboll. Nu kunde vi inte enas om våra skillnader men hittade en lösning som fungerade bra för båda parter.

Efter en minst sagt tung säsongsinledning har Kif tagit poäng i sina fyra senanste matcher och ligger i dagsläget – med serien på OS-uppehåll – på en sjundeplats i tabellen. Trots de goda resultaten på slutet har klubben alltså beslutat att gå skilda vägar med Papachristou. Tränaren från Grekland hyser dock inget agg mot Kif, föreningen han har varit en del av i 2,5 säsonger, varav A-lagstränare under den senaste.

– Jag vill tacka klubben och spelarna för den här tiden och önska dem lycka till i framtiden. Det känns bra att vi kan skiljas som vänner.

Vad händer för dig nu?

– Nu tänker jag ta ledigt i dag, sen från och med i morgon hitta något nytt som är motiverande och inspirerande. Det är det här jag vill göra och jag vill jobba igen så snabbt som möjligt, jag vill hitta en ny utmaning.

Även Papachristous assisterande tränare Julian Lundberg får lämna klubben i och med omorganisationen.