Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa Berger sågar Degerfors

Henrik Berger är bestört över sättet som Degerfors har hanterat affären med hans son Emils övergång till ÖSK. Nu vänder han sin moderklubb ryggen.
– När de behandlar folk på det här viset vill jag inte ha med dem att göra, dundrar Henrik Berger.

Under gårdagen kunde ni läsa den långa intervjun med Emil Berger där han talade ut om den uppmärksammade övergången för en månad sedan då han valde att nobba Degerfors för att istället skriva på för ”rivalen” ÖSK.

Nu riktar hans pappa Henrik Berger skarp kritik mot sin moderklubb Degerfors där han ses som en riktig legendar och är klubbens meste A-lagsspelare genom tiderna. Han var även den som sparkade upp Dif i kvalet till allsvenskan på 1990-talet.

– Degerfors har sannerligen inte skött den här affären snyggt. Jag är inte förvånad och varnade till och med ÖSK för att detta kunde hända. Det är riktigt tråkigt.

Vad är det Degerfors inte har skött snyggt anser du?

– Ja, att man överhuvudtaget gick ut på sin hemsida och sa att man var överens om en förlängning med Emil. Det var ren lögn. Det fanns ingen överenskommelse då de gav Emil ett skambud. De erkände till och med att de egentligen inte hade råd att ha honom kvar.

Vad svarade ni på det?– Vi meddelade Degerfors vilka ändringar vi ville ha i kontraktet för att Emil skulle skriva på. Och de kraven uppfyllde de inte.

Resultatet av det hela blev som bekant att Emil stängdes av från allt spel säsongen ut för brott mot det muntliga avtal som Degerfors påstår att man haft. Samtidigt anmälde klubben ÖSK till förbundet för otillåten kontakt med mittfältaren.

– Typiskt Degerfors. De behandlar folk hur som helst. Man ska dansa efter deras pipa, och gör man inte det är man inte vatten värd. Under mina sista år som spelare i klubben såg jag hur de betedde sig. Det var hugga uppåt och sparka neråt som gällde, och vore jag spelare i dag skulle jag dra öronen åt mig om Degerfors hade varit intresserade av mig.

Du är en av klubbens största hjältar och ditt namn är evigt förknippat med rödvitt. Vad känner du för Dif i dag?– Otroligt starka känslor. Jag har offrat mitt liv för Degerfors. Men när klubben behandlar folk på det här viset vill jag inte ha med dem att göra.