Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parken som mer är mer en plätt helt utan prakt

Tänk, att bo i ett bostadsområde med en vacker park, med lockande blomster, en park med sköna parksoffor, en plats där man gärna slår sig ner med en glass eller bara för en stunds vila och avkoppling. Sådana parker finns i de flesta bostadsområdena, men inte i Vivalla, även om det till namnet finns något som kallas Vivallaparken.

”Parken” är här en blomlös plätt som ligger i en grop. Gropen är svår att komma till för den som har svårt att gå, den saknar sköna bänkar och det finns inte en enda planterad blomma, dock glada maskrosor, men inga blomstrande lökar som hälsar våren välkommen, ingen blomning under sommaren och inga färgstarka höstväxter.

Det som finns i ”parken” är ett par gungor, några fasta bord med bänkar bredvid ett par grillar samt några pallkragar. Gropen är en därtill en genomfartsled för de med friska ben. Pallkragarna är övergivna tills skolorna slutat och feriepraktikanterna börjat, då först sås det fröer så att det i slutet av sommaren kan finnas lite ringblommor och dill.

Varför är det ok att det inte finns någon park värd namnet i Vivalla? Hur kan man kalla en blomlös plätt i en gräsgrop för park? Varför görs inte ingången i ordning så att den fungerar för andra än de med friska ben? Varför anser de styrande att Vivallaborna inte ska ha någon trevlig och blomstrande park?

”Vivallabo”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel