Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Pärlans” succéinhopp – trots ljumskskadan

Bänkad av ljumsken. Men Pär Ericsson besegrade både smärtan och Helsingborg – via ett inhopp och ett drömmål.

Det var på träningen i lördags som det högg till i Pär Ericssons högra ljumske. Succélånet från Kalmar FF spelade ändå från start mot Elfsborg i måndags, men tvingades kliva av i paus i 4–2-segern där och startade på bänken i onsdagens match mot Helsingborg.

Men när matchen stod och vägde med 25 minuter kvar gjorde ÖSK-tränaren Alexander Axén en chansning och slängde in ”Pärlan” i stället för Kalle Holmberg. Fyra minuter senare var succén – och drömmålet – ett faktum. Robert Åhman Persson slog en djupledsboll som Astrit Ajdarevic – med ryggen mot både målet och Ericsson – klackstyrde till anfallaren som dykt in mellan mittbackarna och blev frispelad. Placerade in bollen vid HIF-målvakten Pär Hanssons högra stolpe med en välriktad bredsida.

– Det var inget jätteavslut, men Astrits klack … Han har ögon i nacken, den killen. För honom är det där inga konstigheter. Fantastiskt gjort, en fantastisk prestation, helt grymt … På något sätt hade han väl sett mig där, han hade koll på mig. Han vet väl att jag ligger där och drar, säger Ericsson.

– Den var snygg, konstaterade Astrit själv om sin klack (läs mer om det i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan).

Efter den tunga våren i Kalmar – med bara tre matcher från start, noll mål och inte en enda minuts speltid från mitten av maj till slutet av juli – har Pär Ericsson precis som ÖSK:s övriga sommarvärvningar (Ajdarebic och Martin Broberg) hittat helt rätt i nya klubben. Målet mot Helsingborg var det tredje på fem senaste matcherna.

– Det är jättekul när bollarna trillar in. Det är bara att njuta och fortsätta jobba på, säger han.

ÖSK har option på att köpa loss dig efter säsongen, har ni redan börjat tala om det?

– Nej, nej. Vi tar en match i taget nu först och främst. Fokuserar på det vi ska göra. Allt sånt där får vi ta efter säsongen.

Ny match redan på måndag, Kalmar hemma. Håller ljumsken?

– Det kändes rätt okej i dag, ändå. Det har blivit bättre dag för dag sedan smärtan kom i lördags, och det är väl bara i ytterlägena det är lite sårbart. Så jag hoppas att det går över snart.