Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påskspratt på vägskylt

Trafikanter på väg från Hallsberg till Kumla möttes på Skärtorsdagen av ett annorlunda budskap precis innan rondellen i Byrsta.

När den alternativa välkomstskylten till Kumla sattes upp är osäkert, men det ligger nära till hands att någon anammat den gamla traditionen att onsdagen i påskveckan, dymmelonsdagen, är en dag för bus.

Det är Trafikverket som ansvarar för tillsynen på den här typen av vägar och enligt Peter Behrman, pressinformatör på myndigheten, har man lokala medarbetare som gör regelbundna kontrollturer för att se till så att inte skyltar täcks eller manipuleras.

- Vi har driftentreprenörer som sköter det. Men ibland får vi tips från allmänheten och då ser vi till att det åtgärdas, säger Peter Behrman.

Ovanlig behandlingEnligt honom är det ganska sällsynt att skyltar råkar ut för den behandling som varit fallet vid Byrstarondellen.

- Det händer, men det är ganska ovanligt, säger Peter Behrman.

Som tur är för Trafikverket är seden med bus på dymmelonsdagen inte så spridd nuförtiden. Och så inträffar den ju bara en gång per år.