Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskvandring på Casselgården

Nu vet kommunens fjärdeklassare varför vi firar påsken. Det svaret gavs vid en spännande påskvandring i Casselgårdens källarvalv.

Annons

För tionde året i rad arrangerade Laxå kristna samarbetsråd, LKS, en påskvandring för elever i årskurs fyra. I rådet ingår samtliga församlingar i kommunen.

– Påskens egentliga budskap är vårt tema och fokus ligger på förlåtelsen, berättar pastor Jan Gustafson från Tallstigskyrkan i Finnerödja.

Påskvandringen är gjord som ett teaterspel där präster, pastorer och andra verksamma inom församlingarna spelar upp vad det var som egentligen hände under påsken, då för länge sen. Jesu död och uppståndelse.

Till Jerusalem

När NA följde med på vandringen i Casselgårdens källare var det eleverna från Finnerödja som var närvarande. Efter en kort inledning av Jan Gustafson var det dags att ge sig iväg, och första anhalt var torget i Jerusalem.

Allt efter det att vandringen fortskred levde sig eleverna in i handlingen och vad som hände i församlingshemmets gångar.

Mötet med de romerska soldaterna blev både häftigt och effektfullt, och eleverna allt tystare och deltagande. När berättelsen tog sitt slut, och Jesus visade upp sig som uppstånden, återgick man till nutiden och en efterlängtad fika innan det var dags att återvända till hemskolan.

– Det var spännande och bra. Man lär sig mycket bättre så här, tyckte eleven Björn Olsson.

– Det var roligt. Vart förvånad när soldaterna kom rusande, säger Hanna Tjäder.

Nyttigt förstås att veta påskens budskap, men påskgodis kommer nog barnen att äta i alla fall.

Annons