Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienterna drabbas hårt om förlossningen försvinner på Karlskoga lasarett

Artikel 22 av 32
Förlossningen i Karlskoga
Visa alla artiklar

Annons

Svar till ”en förälder och läkare”, NA den 16 juni.

Säkerhet nämns ofta i din text. Med tanke på din utbildning borde du veta vad det innebär, fast det inte verkar så. Du verkar också tro att en kvinna har möjligheten att åka ”flera mil” under en förlossning.

Har du ens någon aning om vad Karlskogas upptagningsområde är? Det är flera tusen kvinnor vi pratar om, områden som till och med ligger i Värmland där den närmaste förlossning är (var) i Karlskoga. Nu får de räkna med minst en timmes resväg till närmaste förlossning. Hur säkert är det för barnet och kvinnan?

Tycker det är skamligt att du använder din läkarexamen som ursäkt till dina argument. Du verkar helt klart inte vara uppdaterad i detta, även om du är förälder.

Ju fler förlossningar som stänger, desto längre avstånd blir det för kvinnorna (och därmed även barnet) att få födas på ett sjukhus. För att inte tala om det ökade antalet förlossningar de övriga sjukhusen då måste ta emot. USÖ började förra året hänvisa kvinnor till andra sjukhus (som Västerås) då de haft fullt.

Det finns strikta regler för vilka som får föda i Karlskoga. Skulle det mot förmodan hända något akut med barnet finns det alltid, dygnet runt, personal som är tränade att ge en förstklassig vård till det barnet.

Vad säger du till de föräldrar från Örebro som åkt till Karlskoga för att föda barn då de anser det är säkrast för deras barn?

Att stänga förlossningen i Karlskoga är ett enormt misstag som våra patienter får lida för.

”Även jag är utbildad läkare”

Karlskoga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons