Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patientsäkerheten har blivit ett mantra!

 
Förlossningen i Karlskoga
Visa alla artiklar

Är det något ord som blivit uttjatat det här året så är det patientsäkerheten, när vi pratar om BB i Karlskoga. Så fort tjänstepersoner nämner patientsäkerhet så lägger sig majoriteten platt i Region Örebro län. Patientsäkerhet har blivit ett mantra.

Politikerna har beslutat att BB i Karlskoga ska öppnas skyndsamt och med de åtgärder som kartläggningen visade. De ska vara tillräckliga och IVO har inte motsatt sig åtgärderna från kartläggningen. De anser inte att de inte skulle vara tillräckliga.

Socialstyrelsen har inga riktlinjer för vad som ska finnas för att bedriva förlossningsvård och har inga synpunkter på återöppnandet.

Men nu plötsligt har det tillkommit flera krav, inte från IVO eller Socialstyrelsen, utan från verksamhetschefer och neonatalläkare. De menar att det annars inte är tillräckligt patientsäkert!

Varför ifrågasätter inte majoriteten vad tjänstemannaorganisationen menar med det?

Vem är det som styr Region Örebro län? Politiker eller tjänstemän?

Det finns sju andra förlossningsavdelningar i Sverige som bedriver förlossningsvård jämställt med de åtgärder som står i kartläggningen. Varför går det där men inte i här i länet? Är det för att det finns läkare och chefer som vill lägga ner förlossningsverksamheten i Karlskoga för gott?

Det är dags att majoriteten i Region Örebro län, (S), (C) och (KD), ser till att enhälligt politiskt fattade beslut följs! Öppna förlossningsverksamheten i Karlskoga nu!

Anneli Mylly

Vänsterpartiet, Region Örebro län, ledamot Hälso- och Sjukvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel