Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pätsi fick avbryta VM i Motala

Örebros guldhopp Morgan Pätsi spåddes en medaljplats. Men efter problem med vaden fick han avbryta långdistans-VM i triathlon.- Jag tog rätt beslut om att gå av, säger han.

Inför loppet uppgav Pätsi att han siktade mot medalj. Men det blev ingen valör. Det blev ett sent avhopp i stället för Pätsi som tävlade i H35. Den yngsta av veteranklasser i långdistans-VM i triathlon.

- Först trodde jag att det var en krampkänning i vaden. Men sen insåg jag att det var någon annan skit, säger Pätsi.

Tidigare i veckan

har Pätsi lidit av känningar i den vänstra vaden. Ett problem som gjort att han inte kunnat köra fullt ut i löpträning inför loppet.

- Jag sprang senast i tisdags. Men jag kände av det under löppasset i söndags. Men det var bara att massera in med Voltaren. Sen har jag cyklat lite under torsdagen när jag kom till Motala. Men det gör bara ont när jag springer, säger han.

Men ironiskt nog var det inte den vänstra vaden som spökade i VM-loppet.

- Det är lite komiskt. Jag hade ju haft problem med den ena vaden och smörjt in den. Men så är det den andra som går sönder.

När han avbröt

loppet låg han på en sjätteplats. Och även om avbrottet inte skett, så hade en guldmedalj varit bortom räckhåll.

- Jag hade en hög målsättning om att komma etta. Men jag hade inte fixat det även om vaden hade hållit. Jag hade inte kunnat springa i kapp sista varvet. Men man vill alltid fullfölja, säger Morgan Pätsi.Trots motgången tar han sats inför nästa tävling.

- Det känns ändå bra nu. Det är bara att vila och lägga in bra träningsblock. Och sen se till att vara redo igen inför Hawaii och då se till att ta med mig bästa formen. Jag hoppas att kropp och knopp vill vara med då.

Morgan Pätsi har ett enkelt recept på vad han ska göra för att toppa formen efter motgången i Motala.

- Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger han.