Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paulinho har hittat en ny klubb

Nu har den förre ÖSK-brassen Paulinho hittat en ny klubb.
Paulinho Guará, alltså.
Förra veckan skrev han på för det portugisiska andradivisionslaget Naval.

Den 32-årige brasseanfallaren spelade för ÖSK säsongen 2010. Och gjorde på 27 matcher, varav 21 från start, fem mål.

Fjolårssäsongen återvände han till det Hammarby som han representerade mellan 2005 och 2008. Men säsongen i superettan blev, som bekant, ingen höjdare - vare sig för Paulinho eller Hammarby. Bajen klarade kontraktet först i sista omgången och Paulinho stannade på tre mål på totalt 26 matcher.

Sexa i ligan

Nu har han hittat ett nytt lag. I förra veckan blev det klart att han spelar säsongen ut med Associação Naval 1º de Maio - eller, kort och gott, Naval.

Naval gick upp i högstadivisionen i Portugal säsongen 2005/06 och slutade då på 13 plats. Därefter blev det ytterligare fem säsonger, där peaken kom 2009/10 med en åttondeplats och semifinal i cupen, innan laget förra säsongen slutade sist och åkte ur.

I skrivande stund ligger Naval på sjätte plats i andraligan, Liga de Honra, med 24 poäng. Upp till ledande Estoril är det åtta poäng.

Sugen på kuriosa kring Naval? Den portugisiske landslagsanfallaren Hugo Almeida (numera Besiktas - tidigare bland annat Porto och Werder Bremen) är född i Figueira da Foz och  inledde sin karriär som ungdomsspelare i Naval, men flyttade snart vidare till Porto. Även Chelseas reservmålvakt Henrique Hilário har en sejour i Naval, han spelade säsongen 1994/95 där.