Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paulinho i nygammal roll

I Alejandro Bedoyas frånvaro fick Paulinho chansen på mittfältet. Det gillade den kvickfotade brassen.
– Jag hoppas få spela mer på mittfältet i framtiden.

Trots ett skadedrabbat mittfält har tränare Sixten Boström konsekvent använt Paulinho i anfallslinjen under våren. Men när både Magnus Kihlberg och Alejandro Bedoya saknades i den svartvita truppen föll valet på brassen. Den nya rollen känner han väl, i BK Häcken fick han flera gånger kliva ner på mittfältet.

– Jag gillar att spela på mittfältet. man får spela mer rättvänd med bollen än när man spelar i anfallet. Jag är ganska nöjd med min egen insats, säger Paulinho.

– Vi spelade mycket bra som lag i dag, var väldigt aggressiva och kämpade om varje boll.

Tuff trioTillsammans med Nordin Gerzic och Fredrik Nordback bildade Paulinho en hårdför triangel. I det fysiska spelet stod ÖSK upp väl, inte minst genom relativt småväxte Paulinho som tog för sig rejält. Det bandagerade högerbenet vittnade om att han dessutom fick ta emot en hel del smällar. Tre varningar drog gästerna från Bosnien på sig i sina försök att stoppa honom.

– Jag har väldigt ont i benen men tror inte det är något allvarligt. Det är en annan bedömning från domaren än i allsvenskan, de tillåter mycket mer fysiskt spel, säger Paulinho och grimaserar.

Läs mer om Paulinhos insats i fredagens NA, papperstidningen!