Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paulinho: Jag vill stanna i ÖSK

Paulinho Guará har bara åtta matcher kvar på sitt låneavtal med ÖSK.
Nu kan NA avslöja att brassen hoppas få spela i ÖSK även nästa säsong.

 – När jag var i Sydkorea och allt var som jobbigast hade jag tankar på att sluta. Då kom ÖSK och öppnade dörren. De tog hand om mig och jag stannar gärna här, säger han.

Vad har Paulinho Guará, Eric Bassombeng, Roni Porokara, Anthony Flood och Henri Belle gemensamt? Alla är de anfallare i ÖSK – med utgående kontrakt direkt efter säsongen.

Paulinho Guará var något av vårens värvningsbomb i allsvenskan när det den 19 mars blev klart att han skulle spela med ÖSK den här säsongen.

ÖSK har hela tiden upprepat att det bara handlar om ett lån över säsongen och att Paulinho ska återvända till sin sydkoreanska klubb Busan I´Park i slutet av november.

Men för första gången berättar nu Paulinho själv att han hoppas få stanna i ÖSK.

– Jag stannar gärna. Men jag vet inte vad som händer. Jag har inte hört någonting än från Örebro och Lennart Sjögren. Å andra sidan måste ÖSK säkert gå via min klubb i Sydkorea först innan de pratar med mig.

– Mitt kontrakt går ut den 31 november och då kommer jag att för första gången på tre år åka hem två månader till Brasilien. Tidigare har det kommit saker emellan hela tiden. Som när min son föddes, och när min pappa dog. Nu kommer jag vara hemma och bestämma mig om min framtid. Jag är 31 år och då krävs det att jag fattar rätt beslut.

Om ÖSK säger att de vill ha kvar dig. Vad säger du då?

– Det vill jag också. Jag har aldrig varit allvarligt skadad under hela min karriär. Då kom plötsligt knäskadan i Busan I´Park och ett förstört år. Det var otroligt jobbigt. Jag kanske inte skulle kunna spela fotboll mer och jag funderade på om jag skulle bli tvungen att sluta.

- Då gav ÖSK mig chansen, öppnade dörren. Jag har fått spela jättemycket och fått stort förtroende av tränaren. Klubben har tagit hand om mig och gett mig chansen igen.

Vad tror du att du kommer att kosta för en klubb som vill köpa dig?

– Säkert rätt mycket med tanke på att Hammarby sålde mig för rätt stora pengar och att jag är under kontrakt. Men man vet aldrig. Jag kanske kan bli fri att gå också. Tränaren i Busan I´Park slutar efter den här säsongen. Han ville inte satsa på mig. Vi får se hur nästa tränare tänker. Klubben har i alla fall samma president som en gång värvade mig och ville satsa på mig.

Du har gjort färre mål i år än tidigare i allsvenskan. Vantrivs du i din roll som central forward?

– Absolut inte! Det är klart att jag inte kommer med på samma vis i spelet som när vi spelade 4–4–2 med Hammarby och jag gick ner och hämtade boll. Gör jag det nu är Nordin och Bedoya också där.

- Men kan man fotboll och ser vad jag gör för laget i den positionen vet man att det är bra. Det handlar inte bara om att göra mål. Det är mycket som inte syns. Mycket i den här nummer nio-rollen handlar om att skapa ytor för mina medspelare. Jag tänker alltid på lagets bästa och är jättenöjd med min insats. Jag har blivit en lagspelare.

Men du hade önskat att du gjort fler mål?

– Ja, men nya mål hoppas jag få berätta om efter matchen mot Halmstad. Nu ska vi se till att ta nio poäng på tre matcher, såga av lagen under och visa att vi förtjänar Europa-platsen. Sedan om något år är ÖSK redo att bli svenska mästare.